“Şimdi değilse ne zaman?” Dünya güçleri IŞİD’e karşı birleşti

Moskova’da bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Putin, IŞİD’e karşı güçlerini birleştirme kararı aldı.

Dünya
27 Kasım 2015 Cuma

Moskova toplantısı sonrası bir açıklama yapan Putin, Rusya’nın terör örgütü ile savaşmak için hem ABD ile hem de Avrupalı devletlerle her türlü ortak faaliyete hazır olduğunu söyledi. 

Hollande toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bugün bu toplantıda aldığımız kararlar son derece önemlidir. Bundan sonra saldırılar sadece IŞİD’e zarar verecek şekilde gerçekleşecek. Kimse terörist unsurlarla savaşan güçlere hava akını yapmayacak. Kimi, hangi hedefi vuracağımız, kimi vurmaktan kaçınacağımız  konusunda devamlı bilgi paylaşacağız.” 

İngiltere Başbakanı David Cameron da,  İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin IŞİD mevzilerine karşı yapılan hava harekatlarına katılmasının zamanının geldiğini belirtti. 

Cameron, İngiliz meclisinde yaptığı konu ile ilgili konuşmasında, çok geç olmadan terör örgütünün yenilgiye uğratılmasının gerektiğinin altını çizdi.

Cameron “ Şimdi değilse ne zaman? “ şeklinde bir ifade kullandı. 

Öte yandan Almanya da IŞİD karşıtı koalisyona lojistik destek, personel ve ekipman sağlayacağını belirtti..