70 PENCERE çalışmaları hızla sürüyor

Faaliyetlerini, çoğunluğu yurt dışından getirilen konuşmacılarla bütün yıla yayılacak şekilde düzenleyen 70 Pencere, kış sezonu boyunca ağırlayacağı konuşmacıların yanı sıra JLI çalışmalarına da devam ediyor.

Toplum
23 Kasım 2015 Pazartesi

Aşkenaz Kütüphanesi desteği ile devam eden konuşmaların ilkinde R.Ari Shishler konuk oluyor. Güney Afrika’nın hızla büyüyen iş merkezi Sandton’da Strathavon Chabad Merkezi’nin hahamı olan ve 15 yıldır Tora Akademisi’nde ders veren R.Shishler’in haftalık Yahudi spritüelliği dersleri 100 ve üstü katılımcıyla gerçekleşiyor. R.Shishler aynı zamanda Amerika, İngiltere ve İsrail’de Yahudi tarihi, kişisel gelişim ve Talmud dersleri de veriyor. Güney Afrika’da popüler radyo kanallarına konuk olmasının yanı sıra, Güney Afrika Yahudi radyo kanalında eş sunuculuk yapan R.Shishler, günlük olayları spritüel açıdan yorumluyor. Yazıları, düzenli olarak Güney Afrika’nın aylık Jewish Life dergisinde, ayrıca Chabad.org, Jewish Report, Jewish Observer ve Nshei Chabad ‘da da yayınlanıyor. R.Ari Shishler 30 Kasım akşamı, ‘Sanal Dünyada Gerçek İlişkiler’ konuşmasında, sanal ile gerçek dünyanın sınırlarının belirsizleştiği günümüzde, gerçek ilişkileri ele alacak.

Tüm dünya ile eşzamanlı olarak yapılan 6 haftalık JLI çalışmalarının ise bu sezon konusu ise ‘Ruhun Yolculuğu- Yaşam, Ölüm ve Ötesi.’

Ruh nedir? Bu dünyadan ayrılınca nereye gider? Yahudiler cennetle cehenneme inanıyor mu? Ruhlar öteki dünyadan bizimle temasa geçebilirler mi? Reenkarnasyon nasıl işliyor?

Ruhun yolculuğu, varoluşun ruhsal boyutunun sırlarını, dünyadaki insan bedenini bıraktıktan sonra bile devam eden kaderi keşfetmeye yönelik bir çalışma. Burada, ruhun öteki dünyaya nasıl geçtiğini, dünyevi varoluşun sona erdikten sonra bile değerini koruyan mirasların neler olduğunu, ruhun ve o ruha yakın olanların bu yeni gerçekliğe ve duygusal deneyimlere hazırlanmasına yardımcı olabilecek ritüeller inceleniyor.

Ruhun yolculuğu hayatta sorulan en önemli sorulara cevap vermenin yanı sıra, hayatın gerçekten önemli olan kısımlarına odaklanmaya yardımcı olarak kişinin kendisiyle, ruhuyla ve spiritüel boyutuyla daha yakın bir temas kurma yollarını göstermeyi hedeşiyor. Ayrıca kişinin artık Şziksel olarak dünyada olmayan sevdikleriyle arasında var olan yeni bir ilişkiyi keşfetmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

JLI Yetkili Eğitmeni Chaya Chitrik tarafından İngilizce olarak yapılan çalışma, 9 Aralık Çarşamba başlayarak haftada bir gün olarak altı hafta boyunca devam edecek.

İngilizce olarak gerçekleşecek her iki faaliyet için kayıt ve bilgi için [email protected]