Sanatta kısa kısa: Yinon Muallem Norwegian Oud’la Salon’da

Tuna SAYLAĞ Sanat
18 Kasım 2015 Çarşamba

Dünyanın birçok ülkesinde sayısız performans sergileyen, Türk ve Yahudi müziğinin zengin köklerinden beslenen İsrailli besteci, perküsyon sanatçısı Yinon Muallem,  Norveç’in en yetenekli tuba sanatçısı Daniel Herskedal ve gitarist Arild Hammero Norveç’te bir araya gelerek Norwegian Oud’u oluşturdular. Müziklerinde oldukça renkli bir harman yaratan üçlü, 19 Kasım akşamı İKSV Salon’da Norveç caz ve folk’undan Ortadoğu ezgilerine uzanan bir konser verecek.

www.saloniksv.com

 

CRR’de nostaljik bir ses:  Marianne Faithfull   

Rock dünyasının divalarından Marianne Faithfull, 20 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonunda 50 yıllık kariyerini sahneye sığdıracak. Faithfull’u bir kez daha İstanbul’da izleyebilecek olmanın en önemli nedeni, 20. albümünü çıkarmış olması. ‘Give My Love To London’ isimli albümün iki farklı yüzü var. Birinde şarkıcının, dünyanın içinde bulunduğu duruma karşı artan öfkesi ve karanlık hisleri dinleyiciye yansıyor. Diğer yüzde ise daha içe dönük, daha hayat dolu bir Faithfull var. Kaçırmayın!

www.ccrks.org

 

IŞIĞI TAKİP ET!    

Zorlu Center, 13 -29 Kasım tarihleri arasında pek çok ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşan ışık festivallerinin ilkine ev sahipliği yapıyor.  Etkinlik, muhteşem eserleriyle dünyaca ünlü ışık sanatçılarını bir araya getirerek ışığı sanatla baştan yorumlayacak. 17 gün boyunca devam edecek olan ‘İstanbul Light Festival’de yer alan toplam 24 ışık enstalasyonun yanı sıra workshop ve söyleşiler de olacak. Dünyanın en büyük açık hava sanat galerisi olma özelliğini de taşıyan festivale Türkiye’den Lara Kamhi, Refik Anadol,  ABD’den Lita Albuquerque, Casey Reas, Fransa’dan Groupe Laps, Christophe Martine, Avustralya’dan Amanda Parer gibi isimler katılıyor. Etkinliği 18.00 – 23.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

www.istanbullightfestival.com