Teröre karşı ortak ses

11 Eylül’ünü yaşayan Fransa, teröre karşı savaş açtığını ilan etti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande "Paris saldırılarından sonra Fransa artık savaştadır" dedi.

Dünya
18 Kasım 2015 Çarşamba

 

TERÖRE KARŞI SAVAŞ İLANI

Saldırı sonrası Paris'te  konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz” dedi. Güvenlik için yeni adımlar atılması gerektiğini savunan Hollande, olağanüstü hal durumunun 3 aya kadar uzatılması gerektiğini belirtti.

Fransa’da, saldırının ardından ülke sınırları II. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez kapatıldı. Fransa, Cezayir Savaşı’nda sonra ilk kez olağanüstü hal ilan etti. 

G20’DE BİR İLK: TERÖR BİLDİRGESİ

Paris’te düzenlenen terör saldırısının ardından G20 zirveleri tarihinde bir ilk yaşandı. Liderler, sonuç bildirgesinin yanı sıra bir terör bildirisinin altına imza attı. 

9 maddelik ‘Terörizmle Mücadele Hakkında G20 Bildirisi’nde, Ankara ve Paris’te saldırılar kınandı, terörizmle kararlı mücadele edileceği vurgulandı. 

TERÖRLE MÜCADELEDE BİRLİK İÇİNDEYİZ

“Terörizmin bütün biçimleriyle mücadelede, her nerede meydana gelirse gelsin, dayanışma ve kararlılığımızı yineliyoruz” diyen liderler “Hiçbir durumda meşrulaştırılması mümkün olmayan terörizmin her türlü eylem, yöntem ve uygulamasını, bütün biçimleriyle, gerekçesi ne olursa olsun, nerede ve kim tarafından işlenirse işlensin, kesin surette kınıyoruz” ibaresine yer verdi.

Terörle mücadelenin bir öncelik olduğunun belirtildiği bildirgede, uluslararası dayanışma ve işbirliği çerçevesinde terörizmi önlemek ve durdurmak için birlikte çalışma kararlılığına vurgu yapıldı.