İngiltere’de öğrencilerin antisemitizm bilgisi endişe verici

Dünya
9 Kasım 2015 Pazartesi

İngiltere'de yapılan bir anket okul yaşındaki çocukların yarısından azının antisemitizmin ne olduğunu bildiğini ortaya koydu.

İngiltere’de yapılan bir anket çalışmasının sonucunda İngiltere'de okul çağındaki çocukların Holokost konusunda ders almalarına rağmen, ancak yüzde 40'ının antisemitizmin anlamını bildikleri anlaşıldı.

Halkın Shoah konusundaki bilgisini ölçen en kapsamlı çalışmalardan biri olan bu çalışma, University College London'da bulunan Holokost Eğitim Merkezinde, dokuz binden fazla öğrenci üzerinde yapıldı. Katılan öğrenciler, 11-18 yaş aralığından seçildi. Müslüman öğrencilerin en az diğer öğrenciler kadar konu hakkında bilgi edinme isteği gösterdikleri gözlendi. Anket çalışmasına katılan öğrencilerin yüzde 83'ü konu hakkında bilgi edinmek isterken, yüzde 70'inin hâlihazırda Holokost hakkında bilgili olduğu görüldü. Ancak öğrencilerin bir bölümünün konu hakkında çok yanlış bilgilere sahip olduğu da gözlendi.

Öğrencilerin yaklaşık yüzde 10’u olaylarda Almanya'nın sorumlu olmadığını düşünürken, çok az sayıda öğrencinin Holokost'a katılım gösteren diğer ülkelerin varlığı ve sırandan insanların bu katliamlara katılımı konusunda bilgi sahibi olduğu gözlendi.