Sanatta kısa kısa: Popüler piyano repertuarının divası Laure Favre-Kahn the Seed’de

Etkileyici kabiliyeti ve sahne ışığıyla ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, 14 Kasım akşamı bir kez daha Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Kasım 2015 Çarşamba

Sanatçı, Chopin, Çaykovski, Rachmaninov, Scriabine, Haendel, Bizet, Bartok, Mozart, Granados, Piazzola ve De Falla’dan oluşan zengin bir resital programı seslendirecek. Konuklar, SSM’deki ‘ZERO. Geleceğe Geri Sayım’ sergisini de 18.00-19.30 arası resital biletleriyle ücretsiz gezilebiliyorlar.

 www.istanbulresitalleri.com

 

‘Ağacın Gözleri’ Heykel Sergisi

1982, Bressanone doğumlu İtalyan sanatçı Matthias Verginer, 2001’de Selva Gardena Devlet Sanat Okulu reklam grafiği ve heykel bölümünden mezun oldu. Çalışmalarını Ortisei’de sürdüren sanatçının ‘Ağacın Gözleri’ isimli Türkiye’deki ilk sergisi, 9-30 Kasım tarihleri arasında Galeri Selvin’de sanatseverlerle buluşuyor. Verginer’in eserleri mizah yüklüdür. Ancak izleyeni doğruca duygusallığa yöneltmez. Onu, sorgulanabilir veya tümü ile gerçek, değişen veya hareket etmeyen mekanizmaları üzerinde düşünmeye zorlar. Ahşap yontularak ortaya çıkan hayvan- insan figürleri ile renkli ve şaşırtıcı bir sergi sizi bekliyor olacak.

 

Aykut Köksal’ın ‘Yetmişlerden Fotoğraşar’ı SSM’de

Mimarlık ve sanat kuramcısı, akademisyen, yazar Aykut Köksal’ın, 1971-1979 arasında çektiği fotoğraşardan oluşan sergisini, 5 Kasım - 6 Aralık tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezinde görebilirsiniz. Köksal, bu kez tanıklık ettiği ‘Yetmişler’e yöneliyor ve 40 yıl sonra çekmecesinden çıkardığı fotoğraşarla, bir dönemin sessiz yanını, ışığını, mekânlarını, yapılarını, insanlarını gösteriyor, o yılların ruhunu, siyah-beyaz fotoğraf estetiğinden süzülen bir bakışla sergiliyor. Fotoğraşarın büyük bir bölümü, dönemin İstanbul’unu yansıtan karelerden oluşuyor.