Sina’da İngiliz yolcu uçağı neredeyse füze ile vuruluyormuş

Geçtiğimiz ağustos ayında yaşanan olayda, Mısır’ın Şarm El Şeyh tatil yöresine inişe geçen İngiliz yolcu uçağı bir roket ile vurulmaktan son anda kurtulmuş.

Dünya
9 Kasım 2015 Pazartesi

Pilot ve mürettebat panik yaşanmasını engellemek için olayı yolculardan gizlemiş.

Söz konusu açıklama basına, Sina’da düşen Rus uçağının terör sebebi ile düşürülmüş  olması şüphesinden sonra, İngiliz yetkililer tarafından yapıldı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Ağustos ayında 189 yolcu taşıyan İngiliz  Thomson Havayollarının bir uçağı Sina Yarımadası üzerinde Şarm El Şeyh için alçaldığında karadan havaya atılan bir füze ile karşı karşıya kaldı. İnişe devam eden uçak manevra yaparak füzeden kurtuldu. Füze uçağın 1000 feet  (yaklaşık 300 metre)  yanından geçti.

İngiliz hükümet yetkilisi söz konusu haberin doğruluğunu teyit etti ancak daha fazla bilgi vermedi.  Mısır ordusu ise füzenin tatbikat sırasında yanlışlıkla uçağın yanından geçtiğini iddia etti.

Öte yandan CNN, İsrail istihbaratının dinlemelerine takılan bazı IŞİD teröristlerinin telefon konuşmalarının uçağın düşürüldüğüne dair şüpheleri arttırdığını yazdı.

Söz konusu kayıtlar İsrail istihbaratı tarafından Batılı istihbarat örgütlerine verildi.  İsrail konu hakkında bir yorum yapmadı.