İfade özgürlüğü ve nefret söylemi ikileminde azınlıklar ve sosyal medya

İstanbul Bilgi Üniversitesinde 13 Kasım’da tüm gün sürecek, İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkileminde Azınlıklar ve Sosyal Medya isimli bir konferans düzenlenecek.

Toplum
5 Kasım 2015 Perşembe

Açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ve  Sosyal Medya ve Azınlıklar Proje Yürütücüsü Laki Vingas’ın yapacağı konferansa birçok önemli kurumun yetkilisi ve akademisyen katılacak. 

Şalom ve Agos’un  genel yayın yönetmeleri İvo Molinas ve Yetvart Danzikyan da konferansa katılarak birer konuşma yapacaklar. 

Konferans Sosyal  Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında düzenlenmekte.  ‘Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi’ Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştirilen bir program.

Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirlerini  tanımalarını, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak öngörülüyor.