Rus uçağının terörist eylemle düşmüş olduğu ihtimali artıyor

ABD ve İngiliz istihbaratları Sina’da düşen Rus uçağının terör saldırısı sonucu düşmüş olabileceğini belirtti.

Dünya
5 Kasım 2015 Perşembe

Kara kutuyu inceleyen uzmanlar uçağın yere değmeden havada parçalandığını, herhangi bir acil çağrı olmadan uçağın bir anda kontrolden çıktığını belirlediler. İlk bulguların analizine göre bu uçakta motordan veya yerleştirilmiş bir bombadan kaynaklanan bir patlamanın eseri. Uzmanlara göre terör saldırısı şu anda çok yüksek olasılık. 

CNN ismini vermediği bir ABD’li yetkilinin açıklamasına dayandırdığı haberinde patlamanın terör saldırısı olmasının büyük bir ihtimal olduğunu belirtti.

ABD’li uzman şöyle konuştu: “Şu ana kadar toplanan kanıtlardan  elde ettiğimiz intiba terör saldırısına işaret ediyor. Patlayıcı bir madde bir valize veya uçakta herhangi bir yere koyulmuş olabilir.”

Mısır’ın Şerm El Şeyh tatil beldesinden geçtiğimiz cumartesi kalkan ve St Petersburg’a giden uçak, kalkıştan 20 dakika sonra seyir yüksekliği olan 32 bin fite gelmeden çok kısa bir süre önce radardan kaybolmuş ve enkaz Sina Yarımadasında bulunmuştu.   

Birçok Körfez ülkesinin havayollarından sonra  İngiltere de tüm uçaklarının Sina Yarımadası üzerinden uçmalarını yasakladı.