İSRAİL TURU: Gazze’ye dönüş başlıyor mu?

2014 yılında yaşanan Hamas- İsrail çatışmasında Gazze’de evi yıkılan el-Zaza ailesi bölgedeki evlerine ilk dönen aile oldu. Çatışmanın yarattığı yıkım sonrası uluslararası fonlara ve bağışlara bağlı olan Gazze’nin yeniden inşa süreci ağır bir şekilde ilerliyor. Gazze’de Şaaf Mahallesi çatışmalarda en çok zarar gören bölgelerden biriydi. 170’ten fazla evin tamamen yıkıldığı bölgede BM önderliğinde yıkılan evler için yeniden inşa ediliyor. El-Zaza ailesinin yeniden dönüşü evlerinden ayrılmak zorunda kalan on binlerce Gazzeli için bir umut ışığı taşıyor.

Dünya
2 Kasım 2015 Pazartesi

İsrail, Kick Boks’ta dünya şampiyonu

İsrailli Kick Boksçu Nili Block, Sırbistan’ın Belgrad şehrinde yapılan Kick Boks Dünya Şampiyonasında birinci oldu. Block, ‘60 kilo altı kadınlar’ kategorisindeki final karşılaşmasında, Hırvat rakibini yenerek şampiyon oldu.

20 yaşındaki Nili Block, daha önce altı kez şampiyon olmuş rakibini yenerek, tüm müsabaka boyunca seyircileri etkiledi.

Terörün bilançosu belli oldu

İsrail ordusu (IDF-İsrail Savunma Kuvvetleri) ve Filistinli örgütlerin verilerine göre, geçen ay İsrail’i vuran terör dalgasında on İsrailli ve en az 68 Filistinli hayatını kaybetti. Verilere göre ekim ayında, çoğunluğu Batı Şeria’da, 70’den fazla terör saldırısı gerçekleşti. Bu veriler, 1.intifadanın ilk ayı ile karşılaştırıldığında, ölen İsraillerin sayıları birbirine oldukça yakın. Ölen Filistinli sayısı ise yaklaşık yarısı kadar. İntifada’nın başladığı ilk ay on iki İsrailli, 129 Filistinli öldürülmüştü. 

Geçtiğimiz ay öldürülen on İsraillinin, dokuzu sivildi. Onuncu kurban olan Golan Tugayında görevli Çavuş Omri Levy, Berşeva saldırısında öldürüldü.

İsrail ordusu, gerçekleşen terör saldırılarında 130 İsraillinin yaralandığını açıkladı.