"Müslüman liderler antisemitizmle mücadelede yardımcı olmalı”

Dünya
2 Kasım 2015 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın üst düzey Yahudi liderleriyle bir araya gelen Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDU) yetkilileri Almanya’daki Müslüman liderlerin antisemitizmle mücadelede yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Merkel ve diğer parti yetkilileri ile bir araya gelen Almanya Yahudileri Merkez Konseyi üyeleri toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, CDU’nun Almanya’da bulunan Müslüman derneklerin antisemitizmle mücadelede sorumluluk almaları yönünde hem fikir olduğunu ifade ettiler. CDU yetkilileri de İsrail’in varlığını sürdürme hakkının Almanya’nın kimliğinin bir parçası olduğuna dikkat çektiler.

CDU’nun açıklamasında Yahudi Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster’ın antisemitizmin genç Müslümanlar arasında gittikçe arttığına ve Almanya’ya son dönemde İsrail’i düşman olarak gören birçok mültecinin geldiğine dikkat çeken uyarılarına yer verildi. Schuster tüm mültecileri aynı kategoride değerlendirmemek gerektiğini belirterek, 15 Kasım tarihinde yapılacak Mitzvah-Day etkinliklerinde mülteciler için özel etkinlikler yapılacağını dile getirdi.