Nadia Arditti’nin Tropisme Sergisi

Dünyaca ünlü heykeltıraş Nadia Arditti, hazırladığı yeni koleksiyonu Tropisme ile 7 Kasım’da İstanbul’da Art212’de sanatseverlerle buluşuyor.

Toplum
2 Kasım 2015 Pazartesi

 

Nadia Arditti, her sergisinde sanatseverleri gerçek yaşamın izdüşümlerinden parçaların oluşturduğu bir dünyaya ağırlar. Sanatçı, yeni sergisi Tropisme ile sanatseverleri, simgesi haline gelen doğa temaları ile tamamladığı yepyeni bir karşılaşmaya hazırlıyor.

Aditti, Tropisme’de bu kez doğadan gelen sert dış etkenlerin içimizdeki pozitif aşk enerjisiyle birleşerek insanı nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor. Arditti kuş olup gerçeklerden kaçmak isteyenlerin öyküsünü örüyor. Sergi, bir bedenin dönüşümünü evre evre ortaya koyuyor. Başlangıçta rüzgara karşı devinen bedenler var. Ardından dalgalanan, eğilip bükülen ve yere kapanan heykeller. Sonra değişen bedenler. Birleşen ve uçuşan heykeller geliyor gözünüzün önüne. Meclis ve en sonunda Tropisme heykelleri. Tropisme insanın gerçek dünyanın devinimlerine karşı dönüşümünü anlatıyor. İnsanları hem dönüşümleriyle hem de gerçeklerle yüzleştiriyor. Sergi 18 Kasım’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.