UÖMO’dan kısa kısa…

Toplum
26 Ekim 2015 Pazartesi

Öğrenciler, ‘Şizofreniyi görmezden gelmedi’

Harbiye Askeri Müzesinde Şizofreni Dernekleri Federasyonu ve Abdi İbrahim Otsuka Pazarlama Departmanının katkılarıyla gerçekleşen ‘Görmezden Gelmeyelim: Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ Sergisi, UÖML 11 ve 12. sınıf öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Sergideki görsellerin yanı sıra  ‘Dönen Yatak’ ve ‘Empati Kabini’ gibi uygulamalara katılan öğrenciler, Abdi İbrahim Otsuka Firma Sorumlusu ve aynı zamanda UÖML mezunu olan Viktor Şoef’ten bilgi aldılar. Abdi İbrahim Otsuka’da Pazarlama Departmanında ürün müdürü olan Şoef, “Lise yıllarında felsefe öğretmenim Asım Erhanezer’le birlikte bu tarz gezilere ben de katılmıştım. Sergiyi hazırlarken de Asım Hocam’la iletişime geçerek psikolojiyle ilgilenen UÖML öğrencilerini davet etmenin iyi bir fikir olduğunu düşündüm. İlk çağlardan günümüze ruhsal hastalıkların tanısı ve tedavisinde kullanılan yöntemleri, toplumun konuya yaklaşımını, bu serüvenin ana oyuncularından olan bilim insanları ve hekimleri ilginç görsel ve canlandırmalarla anlatan sergiyi UÖML öğrencileri ile birlikte gezdim, bilgiler verdim. Lise öğretmenimi ve mezun olduğum okulun öğrencilerini profesyonel olarak hazırladığım bu çalışmada ağırlamaktan büyük onur duydum” dedi.

‘Ben Büyüdüm Partisi’ bitti, sırada ‘Anneli Oyun Grubu’ var

0-2 yaş 85 minik geçtiğimiz pazar günü, UÖMO Anaokulunda gerçekleşen ‘Ben Büyüdüm Partisi’ne katıldı. ‘Mini Hayvanat Bahçesi’ temalı partide minikler, anne ve babalarıyla keyifli bir pazar yaşadılar. Çiftlik hayvanlarının yer aldığı mini hayvanat bahçesindeki hayvanlarla tanıştılar, farklı odalarda yaş guruplarına özel hazırlanan etkinliklere katıldılar. ‘Göktürk My Gym’in hazırladığı spor sınıfında sabah sporunu yaptılar. ‘Music Together’ eğitmeni eşliğinde şarkılar söyleyip, ritim tuttular. Partiye katılan 18-24 ay aralığındaki bir grup minik, kasım ayında UÖMO’daki anneli oyun grubuna başlayacaklar. Anneli oyun grubunda ilk okul deneyimini en sevdikleri anne veya büyükanneleri ile yaşayacak minikler, yıl boyunca eğlenceli faaliyetlere katılacaklar.

MUN Konferansı, ilk kez UÖMO’da yapıldı

Dünya çapında her yıl ulusal ve uluslararası platformlarda yapılan MUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansı, geçtiğimiz pazar günü Ulus Özel Musevi Okullarında gerçekleşti. UÖML öğrencilerinin katıldığı yerel konferansta, öğrenciler ‘Making a Voice’ başlığı altında dünya sorunlarını tartışıp, çözümler aradılar. UÖMO İdarecileri “Uzun yıllardır, ortaokul öğrencilerimiz JMUN, lise öğrencilerimiz farklı okullarda ve ülkelerde gerçekleşen MUN Konferansları’na katılıyorlar. Bu yıl UÖML Öğrenci Birliği Başkanı Aaron Harun Kaneti, UÖMO öğrencileri olarak bir MUN konferansı organize etmek istediklerini belirtti. Lise İngilizce bölümü öğretmenlerimizin desteği ile lise MUN Kulübü öğrencilerimiz, ilk U-MUN’u başarıyla organize ettiler. Bu konferans UÖMO öğrencilerine özel bir konferanstı. 2.eğitim döneminde, bu konferansa farklı okullar da davet edilecek” diyerek öğrencilerin organizasyon ve girişimcilik becerilerini geliştiren çalışmaların eğimdeki önemini vurguladı.