GKD’de Sevgi ve emek ile 40 yıl

Göztepe Kültür Derneği 40 yıllık geçmişini, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir gecede sevenleriyle paylaştı.

Toplum
28 Ekim 2015 Çarşamba

Feride PETİLON

40 yıllık emek, 40 yıllık bir dernekte fark yaratanları buluşturdu. Derneğin salonları bir zaman tüneli misali fotoğraflarla bezendi. Film şeridini andıran panolardaki fotoğraflar GKD severleri geçmişte bir yolculuğa çıkardı. Özellikle gençlerin gösterilerinden derlenen arşiv çalışması anlamlı sahnelere tanık oldu. Tiyatro salonuna geçildiğinde ilk ikram 40 yıl kokteyli idi. Barkovizyonda GKD’nin kilometre taşlarını gösteren fotoğraflarının yanı sıra temel atma töreninden günümüze uzanan yolun fotoğrafları seyircilere güzel dakikalar yaşattı.

GKD Başkanı Tery Yıldız sahneye gelerek bir düşünürün “Hayat yaşadığın andır, gerisi ya hayallerde anılar ya da geleceğin ümididir” sözü ile konuşmasına başladı; “Bu nostaljik gecede amacımız anılarımızı tazelemek ve hasret gidermektir” diye devam etti. Başkan, “Her birimizin GKD’ye yüklediği anlam farklı olsa da amaç her zaman gençlerimizdir” dedi. Başkan derneğin ilk kadın başkanı Ester Ülçer’i rahmetle andı ve o anda salonda bulunan tüm başkanları sahneye davet etti. İlk olarak söz alan onursal başkan Lazar Aldiş bir barakadan kocaman bir binaya kavuşmanın kısa öyküsünü anlattı. Ardından eski dönem başkanları da söz alarak anılarını paylaştılar.

 Derneğin Gençlik Başkanı Sandy Behar gençlerin hayallerinden ve isteklerinden bahsetti: “Burası bizim evimiz ve burada hepimiz hayallerimizi, isteklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” Behar gençlerin hazırladıkları kamp faaliyetlerinden ve sene sonu için sahneye koymayı planladıkları etkinlikten söz etti: “Folklorun yanı sıra dünya danslarının da yer alacağı gösteri tamamen gençlerden oluşan bir kadro ile gerçekleşecek” diyen Behar gençlere önder olan Sami Levi ve dernekte yetişerek kariyerini İsrail’de devam ettiren dans hocası Ceki Benşuşe’ye teşekkür etti.

Ardından, Göztepe Kültür Derneği’nin Yahad Korosu sahne aldı. Gerek çalıştırıcıları gerekse koristleri genç olan bu grup güzel şarkıları ile seyircileri coşturdu. Rap türünde söyledikleri şarkı ise özel beğeni topladı. Canlı performansları ve seslerinin güzellikleri ile dikkati çeken gençler, gelecek adına ümit verdiler.

Daha sonra GKD’de uzun süre çeşitli çalışmalar yapan dört ünlü tiyatrocu sahne aldılar.

Etel Mulinas, Yosi Mizrahi, Nedim Suri ve Nedim Saban kılıktan kılığa girerek derneğin geçmiş yıllarda yaşanan güzel anekdotlarını dile getirdiler. İnteraktif şekilde devam eden gösteri, herkesi kahkahaya boğdu. Final sahnesi ise anlamlı dakikalar yaşattı. “Duvarlar hepimizin repliklerini kaydeder. Seneler sonra bu duvarlar bu faaliyeti de anlatacaktır” diyerek herkesi düşünmeye sevk etti.

GKD için uyarlanan 40.yıl şarkısı ve kitap şeklindeki temsili pastadan sonra, Selim Eskenazi, Elyo Baron, Loni İzerel, Vedat Gezer, Semih Mayorkas ve GKD DJ ekibi 80’ler ve 90’ların müzikleri ile geceye renk kattılar.

Başkan Tery Yıldız, “GKD bizim için bir kitap gibi; sayfa sayfa, satır satır okuyoruz” dedi. Keyifli gecenin ardından hayaller, ümitler, anılar salonda uçuşurken nice kırk yıllara temennisinde bulunuldu.