Kudüs Müftüsü: “Kudüs’te Yahudi Tapınağı hiç olmadı”

Aynı zamanda El Aksa Camisi ve bölgedeki ibadet işlerinden sorumlu olan Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Ahmet Hüseyin, Tapınak Tepesinde hiçbir zaman Yahudi tapınağı olmadığını iddia etti.

Dünya 0 yorum
26 Ekim 2015 Pazartesi

Şeyh Hüseyin ayrıca ezelden beri söz konusu bölgede bir cami olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz pazar günü İsrail’in Kanal 2 TV’sinin Arapça kanalına çıkan Müftü, “Burada dünyanın yaratılışından bu yana cami vardı” şeklinde konuştu.

Haberi veren Times of Israel internet sitesi, 2006 yılından beri müftü olarak görev yapan Hüseyin’in  İsraillilere karşı intihar bombası eylemlerini teşvik ettiğini yazdı.

Ancak Müslüman kaynaklardaki bilgi  Müftü’nün iddiası ile uyuşmuyor. Müslüman kaynaklar da, söz konusu bölgede iki defa Yahudi Tapınağının inşa edilip sonradan yıkıldığını teyit ediyorlar.  Tapınak Tepesinde bugün bulunan El Aksa Camii, 8. yüzyılda inşa edilmiş.

Şu anda Tapınak Tepesi’nde, İsrail ile Ürdün Devleti’nin 1967 Savaşı sonrası yaptığı anlaşma gereği sadece  Müslümanlar ibadet edebiliyor, Yahudilerin ise söz konusu bölgede dua etmesi yasak.

Bazı hahamlarının görüşüne göre de bir Yahudi’nin söz konusu bölgeye ayak basması yasak olmalı. Bu görüşe göre, Yahudiliğinin en kutsal tapınağının kalıntılarının yer altında yattığı bu toprağa ayak basılamaz.

Tapınak Tepesinin Yahudilerin ibadetine  de açılacağı iddiaları  İsrail’de son zamanlarda bıçak terörünü başlattı. 

 Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı değişik açıklamalarında Tapınak Tepesindeki hukuki statünün değişmeyeceğini, Yahudi ibadeti yapılmayacağını dile getirdi.

 

 

 

1 Yorum