Müftü’nün oteli Ortadoğu’nun en iyi oteli seçildi (Evet Netanyahu’nun ´Müftü´sü)

Netanyahu, zamanın antisemit Kudüs Müftüsü’nün Berlin’de Hitler’e Yahudileri yok etme fikrini verdiğini iddia ede dursun, Müftü’nün oteli Waldorf Astoria Jerusalem, Ortadoğu’nun en iyi oteli seçildi.

Dünya
23 Ekim 2015 Cuma

Müftü’nün inşa ettiği ilk otel Palace’ın yerine  bugün Kudüs’te hizmet veren Waldorf Astoria Jerusalem, ‘Conde Nast Traveler’s’ ın 2015 yıllık derecelendirmesine göre, dünyanın en iyi yedinci, Ortadoğu’nun ise En İyi Oteli.

Times Of Israel’in haberine göre, Waldorf Astoria Jerusalem 2014 yılına kadar Palace Otel adı altında hizmet veriyordu. Ancak 2104 yılında yatırımcılar otele 50 milyon dolar harcayarak bugünkü haline getirdiler ve dünyaca ünlü bir otel zincirinin adını verdiler. 

İlk Orijinal otel binası bir ara İngiliz manda yönetimi ve daha sonra da İsrail Devleti kamu ofisleri için kullanılmış, ardından yıllarca terk edilmiş olarak kalmıştı. Ancak 2014’e kadar aralıksız çalışan Palace oteli 1928 yılında ilk otelin yapıldığı yerden farklı bir yere yapılmış. 

Turizm sitesi GoJerusalem’e göre, otel ilk olarak Palace adı altında 1928-29 yıllarında Küdüs Müftülüğü tarafından inşa ettirilmiş ve yönetimine de ünlü antisemit Kudüs Müftüsü Hacı Emin El Hüseyin getirilmişti.