Filistin Lideri Abbas’ın kayınbiraderi İsrail’de ameliyat oldu

Filistin liderinin kayınbiraderi 22 Ekim gecesi Tel Aviv’de özel bir hastaneye kaldırılarak çok kritik bir kalp ameliyatı oldu.

Dünya
23 Ekim 2015 Cuma

İsrailli doktorlar hastanın ameliyat olmaması durumunda yaşama şansının yok denecek kadar az olduğunu belirttiler. 

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, attığı bir Twitter  mesajı ile Filistin liderini eleştirdi ve İsrail hakkında yalanlar yaymaya bir son vermesini istedi. Netanyahu uluslararası  topluma çağrıda bulunarak Abbas’ın bu tür davranışlarının protesto edilmesini istedi. 

Yaklaşık bir hafta evvel İsrail’de hızla yayılan bıçaklı terör dalgası ile ilgili olarak Abbas’ın resmi ofisinden yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin 13 yaşında bıçaklama eylemine karışan Filistinli bir çocuğu öldürdükleri iddia edilmişti. Ancak çocuğun  sadece yaralandığı ve İsrail hastanesinde tedavi edildiği görüntüleri basın yansıyınca Abbas’ın ofisi bu iddiayı geri çekmişti. 

Filistin liderlerinin-akrabalarının  İsrail hastanelerinde tedavi edilmesi bir ilk değil. Geçmişte İsrail defalarca Filistinlilere ve liderlerine hastanelerini açtı. 

Abbas’ın karısı da geçtiğimiz haziran ayında ortopedik bir ameliyat geçirmiş, bir yıl evvel de Hamas Lideri İsmail Haniyeh’in kardeşi ve kızı da İsrail hastanelerine kaldırılmıştı.