Afrikalı sığınmacının terörist sanılarak linç edildiği eylemde dört İsrailli tutuklandı

Berşeva’da hafta başında meydana gelen terör eyleminde, terörist sanılarak linç edilen Afrikalı Habtom Zerhom’un infaz edilmesi ile ilgili olarak dört kişi tutuklandı.

Dünya
22 Ekim 2015 Perşembe

Adli tıbbın Zerhom’un naaşı üzerinde yaptığı incelemede ölüm sebebi dayak değil kurşun yarası çıktı.

Polis tutuklanan dört İsrailliden ikisinin hapishane gardiyanı olduğunu açıkladı. Gardiyanlardan birinin Başgardiyan Roni Kohen olarak bildirildi.

Her iki hapishane görevlisi mahkeme gününe kadar  şartlı olarak serbest bırakıldı. 

Berşeva’da merkez otobüs durağında yaşanan  olayda Mouhand al Okbi adlı terörist, İsrail askeri Çavuş Omri Levi’yi tabanca ile vurduktan sonra askerin M16’sı ile kalabalığa ateş açmıştı. Ardından binayı terk eden terörist güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirilmişti. 

Afrikalı Zerhom, olay ile ilgisi olmadığı halde ikinci bir terörist sanılarak bir güvenlik tarafından ayağından vurulmuştu.

Çevredeki halkın üstüne çullandığı, sandalyeler fırlattığı Afrikalı öldüresiye dövülmüştü. Ancak yapılan otopsi Zerhom’un dayaktan ölmediğini, daha sonra vücuduna isabet eden  altı mermiden dolayı öldüğünü ortaya çıkardı.

Zerhom'un arkadaşları anma töreni düzenlediler

Polisin kimliklerini kamera kayıtları ve cep telefonu  sinyallerinden belirlediği  dört şüpheli ile ilgili soruşturma devam ediyor.