İsrail askerleri terörist sandıkları Yahudi güvenlik görevlisini yanlışlıkla vurdu

İsrail’de bıçak ve araba terörü devam ediyor.

Dünya
22 Ekim 2015 Perşembe

Çarşamba günü erken saatlerde Kudüs’te bir kadın askeri bıçaklayan ve boynundan ağır yaralayan Filistinli terörist diğer kadın asker tarafından vurularak öldürüldü.

Teröristi vuran asker, diğer bir şüpheliyi terörist sanarak göz altına aldı. Göz altına alınan şahıs olay ile ilgisi olmadığı öğrenilince serbest bırakıldı.

Kudüs’ün Binyamin banliyösünde yaşanan olaydan sonra bölge,  teröristin  cesedinin bubi tuzaklı olabileceği şüphesi ile kordon altına alındı.

Çarşamba öğleden sonra Batı Şeria’nın Hebron şehrinde ise arabasını İsrail askerlerinin üstüne süren bir Filistinli, bir kişiyi ağır, birden fazla kişiyi hafif yaraladı. Terörist askerlerce vuruldu ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kudüs’ün merkezindeki bir olayda ise İsrail askerleri yanlışlıkla bir Yahudi güvenlik görevlisini öldürdü.

İsrail Ordusu İnzibat bölümünün ön soruşturmasına göre olay şöyle gerçekleşti: Güvenlik görevlisi olduğu belirtilen bir kişi, otobüse binmek üzere olan iki askerin sahte üniforma giydiğinden şüphelendi ve askerlere kimlik sordu. Askerler ise kendilerine kimlik soran kişinin terörist olduğunu düşündü ve çatışma çıktı. Askerlerden biri silahını çıkarak güvenlik görevlisini vurarak öldürdü.

Rapora göre  yanlışlıkla öldürülen güvenlik görevlisi, askerliğini bitirmiş bir Yeşiva (Yahudi din okulu) öğrencisiydi.