New York Belediye Başkanından dayanışma ziyareti

New York Belediye Başkanı De Blasio, İsrail’e kısa bir ziyarette bulundu. De Blasio süren şiddet olayları üzerine gerçekleştirdiği ziyaretin amacını birlik ve dayanışma olarak tanımladı

Dünya
21 Ekim 2015 Çarşamba

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, Yahudi-Arap öğrencilerin ortak okulu Hand in Hand’in sponsorluğunda Beit Shemesh’te gerçekleşen etkinliğe katılmadan önce Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai ile görüştü. Kudüs’te bulunan okul geçtiğimiz sene Yahudi kundakçıların hedefi olmuştu. Okul bir arada yaşamanın ve var olmanın nadir sembollerinden biri. De Blasio, Ron Huldai ile görüşmesinin ardından, Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat ile bir araya geldi, bıçaklı saldırılardan yaralı kurtulmayı başaran İsrailli kurbanları hastanede ziyaret etti.

De Blasio ziyareti ile ilgili olarak “Durumu sanki en ince detaylarına kadar anlıyormuş gibi yapmak istemiyorum. Gerçekte bildiklerimden daha fazlasını biliyormuşum gibi iddialarda bulunmamanın önemli olduğuna inanıyorum. Bu çok daha büyük bir insanlık sorunu ve barışın ne kadar gerekli olduğunu açıkça ortaya koyuyor” dedi.