Karşıyaka ilk maçında tarih yazdı!

Pınar Karşıyaka, Euroleague´deki ilk maçında Barcelona Lassa´yı 71-62 mağlup etti

Spor
21 Ekim 2015 Çarşamba

Türk ekipleriyle oynadığı müsabakalarda rakiplerine üstünlük kuran Barcelona Lassa, 67. maçında 15. kez yenildi.

Daha önce Anadolu Efes, Beşiktaş, Darüşşafaka, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray, TOFAŞ ve Ülker'le karşılaşan Barcelona Lassa'ya karşı Anadolu Efes'in altı, Fenerbahçe'nin dört, Ülkerspor'un iki, Darüşşafaka ve TOFAŞ'ın ise birer galibiyeti bulunuyordu. Öte yandan Avrupa'da 134. maçını geride bırakan Pınar Karşıyaka, 66. galibiyetine ulaştı. Yeşil-kırmızılı ekibin 67 mağlubiyeti ve bir beraberliği bulunuyor.

 Pınar Karşıyaka'da İnanç Koç, Muhammed Baygül ve Gabriel, kariyerlerinde ilk Avrupa Ligi maçlarına çıktı.

İzmir temsilcisinde ikinci periyodun sonunda oyuna dahil olan Kerem Gönlüm, 233. Avrupa Ligi maçını oynadı. Tecrübeli basketbolcu, Türk oyuncular içinde THY Avrupa Ligi'nde en fazla forma giyen oyuncu konumunda bulunuyor.

 

En fazla sayı Iverson'dan

Pınar Karşıyaka'da 16 sayı ile oynayan Colton Iverson, müsabakanın en skorer ismi oldu. İzmir temsilcisinde Kenny Gabriel on iki sayı ve on ribauntla mücadele etti. Gabriel iki sayılık ve faul atışlarında yüzde 100 isabetle oynadı.

Ribauntlarda rakibine 43-41 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, 18 asist yaparken, rakibi Barcelona Lassa 12 asistle mücadele etti.

Pınar Karşıyaka'nın üç sayılık atışlarda yüzde 29 isabetle oynadığı müsabakada, Barcelona Lassa yüzde 20'de kaldı.

Yeşil-kırmızılı ekibin ilk 5'i 48 sayı atarken, Barcelona Lassa'da müsabakaya ilk 5 başlayanlar 31 sayı üretti.

Bu sezonun ve Pınar Karşıyaka'nın ilk sayılarını atan Kenan Sipahi, müsabakayı altı asistle tamamladı. Geçen sezon Fenerbahçe ile Barcelona'ya karşı beş asistle oynayan genç oyuncu, yaptığı altı asistle THY Avrupa Ligi'nde en yüksek asist sayısına ulaştı.