Evlilik sitelerinin hukuk kavgası evlilikle bitti

Gençlerin internette hayatının insanını bulması için çalışan ünlü çöpçatan siteleri JDate ve JSwipe, aylarca süren telif hakları hukuk savaşının ardından birleşme kararı aldı.

Dünya
19 Ekim 2015 Pazartesi

JTA haber sitesine göre, JDate’in sahibi Spark Networks basına bir açıklama yaparak, JSwipe’ın arkasındaki grup  Smooch Labs’i satın aldığını ve iki şirketin birleştiğini belirtti. 

Spark Networks, satın alma bedelini halihazırda açıklamayacağını, şirketin 2015 dördüncü finansal dönemi bilançoları ile birlikte belirleneceğini duyurdu. 

Daha eski olan JDate,  JSwipe aleyhine açtığı ilk davada trademark olan “J” sembolünün haksız rekabete neden olacak şekilde kanunsuz olarak kullanıldığını ileri sürmüş ve davayı kazanmıştı.

Bunun üzerine JSwipe’ın kurucusu David Yarus, 300 bin doları bulan mahkeme masraflarını ödemek için internette bir yardım kampanyası başlatmış ancak başarılı olamamıştı. 

JDate’in halihazırda 750 bin kullanıcısı varken,  mobil cihazlar için yazılmış JSwipe sitesinin ise üye sayısı 450 bini geçmiş durumda.