Nazaret Belediye Başkanı “Arap vekiller birliği bozuyor

Dünya
12 Ekim 2015 Pazartesi

Nazaret Belediye Başkanı Ali Selam, geçtiğimiz pazar günü Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada Ortak Seçim Partisi (Dört Arap partisinin genel seçimler öncesinde, bir araya gelerek kurdukları koalisyon) milletvekillerini birliği bozmakla suçladı. Selam, “Son günlerde meydana gelen olayların sorumlusu liderlerdir. Tüm olanlar geleceğimize, birlikteliğimize zarar veriyor” dedi.

Selam, Ortak Seçim milletvekillerinin protestoları organize ederek gösterilere liderlik ettiklerini, bu protestoların Arap halkı arasında da şiddetin artmasına neden olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı, ayrıca protestoların ticareti olumsuz yönde etkilediğini, Yahudi müşterilerinin sayısında ciddi bir düşüş olduğunu ve iş sahiplerinin şikâyetçi olduklarını sözlerine ekledi.

Protestolara katılan milletvekillerinin tek amacının medyanın ilgisini üstlerine çekmek olduğunu savunan Selam, Arap milletvekillerinin yüzde 80’inin düzgün çalışmadığına dikkat çekti.

Belediye Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Biz birlikte yaşamak istiyoruz. El Aksa’da ve Tapınak Tepesinde olanları elbette onaylamıyorum ancak Arapların seslerini duyurmak için farklı yollar bulmaları gerekiyor. Protestolara karşı değilim ama bunları organize edenler orada bulunan gençlerin sorumluluğunu almak zorundalar.”

Geçtiğimiz pazar akşamı Nazaret’te bir grup protestocu bir sokağı kapatarak lastik yaktı ve polise taş attı. Olayda, sınır polisi ve güvenlik güçleri yaşları 19 ile 39 arasında değişen yedi kişiyi gözaltına aldı.