UÖML öğrencileri ‘Holokost-Bir insanlık sorunu’ panelinde

UÖML, Macaristan Türkiye elçiliğinin Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlediği ‘Holokost- Bir insanlık sorunu’ paneline katıldı.

Toplum
14 Ekim 2015 Çarşamba

Geçtiğimiz yıl Londra World-ORT’ da liderlik eğitimi alan bir grup UÖML’li genç, Yahudi Kültürü Eğitmeni Sami Levi eşliğinde Kadir Has Üniversitesi’ndeki panele katıldılar. Panelde Adapazarı ENKA Okulları’nda Holokost eğitimine gönül vermiş olan eğitmen James Mc Millan’ın öğrencileri holokost ve ziyaret ettikleri kamplarla ile ilgili görüşlerini konuklara aktardılar ve panelin sonunda her iki okulun öğrencileri fikirlerini paylaşma fırsatını buldu.

Panele katılan UÖML öğrencilerinden yorumlar

Dani Albukrek:

Holokost, insanlığın kaybolduğu, unutulduğu bir yıkım, yaşayanın kurtulsa dahi hiçbir zaman eskisi gibi olamayacağı bir katliam, sözlerle ifade edilemeyecek bir yaşanmışlık... Fotoğraflarla ve anlatılanlarla “ Bir daha asla! “ diyebilmek için, bilinçli olmak, birlik olmak ve geçmişe saygı göstermek için her sene düzenlenen bu anmalara katılmak Yahudi olsun olmasın her insan için çok önemli. 

Talya Stamati:

Adapazarı Enka Okulu öğrencilerinin Holokost sunumlarından çok etkilendim. Polonya’daki kampları gezmis olmaları, orada yaşanan soykırımı anlatmak için yaptıkları çalışmalar insanlık için bir umut bence.

Sarp Kaston:

Bizler UÖML’li gençler olarak her yıl tüm dünya ile birlikte ‘March Of The Living’e katılıyor, okulumuz da Holokost  anma törenleri düzenliyor, Holokosttan kurtulan survivorlarla tanışma şansını buluyoruz. Holokost için herkesin daha duyarlı olması gerektiğine inanıyorum.