ABD, Suriyeli isyancılara havadan 50 ton cephane attı

Bir yandan Rusya, Esad rejiminin yıkılmaması için Suriye’deki IŞİD ve isyancı birlikleri havadan bombalarken, bir yandan da ABD’nin isyancılara havadan 50 ton cephane atması, iki süper gücü karşı karşıya getiriyor.

Dünya
13 Ekim 2015 Salı

CNN’de Holly Yan tarafından hazırlanan ve manşetten verilen haberdeki başlık aynen şöyle: “Suriye iç savaşı ABD ile Rusya arasında gizli bir çatışmaya dönüşüyor.”

Her iki ülke de IŞİD hariç kendine bağlı güçleri askeri açıdan  destekleyerek ateşi ve çatışmayı her geçen gün daha da arttırıyorlar.

Rusların, Esad karşıtı güçleri yoğun olarak  bombalamasının  hemen ardından ABD’nin isyancı güçlere havadan cephane atması bu yönden dikkat çekiyor.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı geçtiğimiz cuma günü bir açıklama yaparak Suriye’deki Eğit Donat programının son gelişmelerden dolayı askıya alındığını duyurdu.

Suriye konusunda tecrübeli haberci CNN’den Arwa Damon, ABD’nin 500 milyon dolar bütçeli programının şimdiye kadar pek faydalı olmadığını belirtiyor.

CNN muhabirinin birinci elden öğrendiğine göre ABD’li yetkililer eğitilen Suriyeli isyancılara önceliğin IŞİD olduğu konusunda baskı yapıyor. CNN’e konuşan isyancılar ise IŞİD’ten kurtulmayı kendilerinin de istediğini ancak bu durumun Esad güçleri ile olan mücadelelerinde zafiyet yarattığını belirtiyorlar. 

Bugün (13 Ekim) ajanslara ulaşan bir haberde ise  Şam’daki Rus Büyükelçiliğine iki füze ile saldırıldığı duyuruldu.