İsrail’de terör devam ediyor

İsrail’de salı sabahı meydana gelen dört farklı terör olayında üç kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi de yaralandı.

Dünya
13 Ekim 2015 Salı

Son günlerde İsrail sokaklarında Filistinli teröristlerin sivil ve askerlere yönelik saldırıları devam ediyor.

Salı sabahı erken saatlerde Kudüs’te eşzamanlı olarak yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği iki saldırıda en az on yedi kişi yaralanırken, Ra’nana’daki saldırılarda biri ağır, toplam beş kişi yaralandı.

Kudüs’ün doğusunda bir otobüse binen iki terörist, yolculara ateş açarak bir kişinin ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan birinin durumun ağır olduğu belirtildi. Saldırganlardan biri öldürülürken, diğeri de yaralı olarak ele geçirildi. Durumunun ciddiyeti ise henüz açıklanmadı.

Başka bir mahallede ise bir terörist kullandığı arabayı, otobüs durağına sürdü. Arabanın çarptığı kişilerden biri hayatını kaybetti. Saldırgan daha sonra ise arabasından inerek çevredekilere bıçakla saldırmaya başladı.

Ra’anana’daki bir olayda ise bir Filistinli bıçakla otobüs durağında bekleyen bir kişiye saldırdı. İsrailli yaralanırken, etraftakilerin yetişmesi ile saldırgan etkisiz hale getirildi. Kurban, sonraki açıklamalarında, yaklaşmakta olan adamdan şüphelendiğini, bu nedenle kendisini korumaya çalıştığını belirtti.

İsrail’de Yahudi Yılbaşı sayılan Roş Aşana’dan beri devam eden terör olaylarında beş İsrailli ile 26 Filistinli saldırgan hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.