Cazın buğulu sesi Diana Krall Zorlu’da

5 Grammy ödüllü caz solisti Diana Krall, Yapı Kredi ana sponsorluğunda, IEG Live ve Piu Music organizasyonuyla ‘Good Music in Town’ serisi kapsamında 27 Ekim’de Zorlu PSM’de sahne alacak. Wallflowers albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul’da konser verecek olan Krall, tüm zamanların en iyi pop klasiklerini caz tınılarıyla yeniden yorumlayacak. www.zorlucenterpsm.com

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Ekim 2015 Çarşamba

Monophobia

Gaia Gallery, 7 Kasım’a kadar, Hande Şekerciler’in heykel ve desen klanıyla oluşturduğu Monophobia sergisine evsahipliği yapıyor. Şekerciler’in kendine özgü heykel ve desenlerinin yer aldığı Monophobia, fikirleri ve inançları uğruna her şeye katlanmaya razı insanlar hakkında. Galeri, İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Elhamra Han’ın beşinci katında bulunuyor.

 

Polisiyenin efsane isimleri İstanbul’da buluşuyor

Pera Palace Hotel Jumeirah, ünlü yazar Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine 22-24 Ekim  tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan ‘Kara Hafta İstanbul’ etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tüm dünya’da büyük bir ilgiyle takip edilen polisiye festivalleri, bu yıl ilk defa Türkiye’de gerçekleşecek. Kültürlerarası birlikteliği, katılan ünlü yabancı yazarlar ile de zenginleştirecek olan festival kapsamında, birçok sürpriz etkinlikler düzenleniyor.

Bu sürprizlerden en önemlisi ise Agatha Christie’nin torunu Matthew Prichard’ın festival katılması olacak. Ayrıca etkinlik kapsamında Türkiye’den Ahmet Ümit ve Celil Oker, İngiltere’den Alexander McCall Smith, Amerikadan Leslie Klinger, İtalya’dan Roberto Costantini ile Kolombiya’dan Mario Mendoza Zambrano da katılım gösterecek. Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

www.blackweekturkey.com

“Hayır, sandığınız gibi değil…”

14. İstanbul Bienali kapsamında, Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki çağdaş sanat merkezi Galeri KHAS’ta açılan, küratörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı ‘Hayır, sandığınız gibi değil…’ isimli sergi, 13 çağdaş Türk sanatçının yapıtlarına yer veriyor. Çağdaş sanata yeni bakış açısı getiren sergide Kahraman’ın söylemiyle “düşler ve gerçek-bir arada!”

www.khas.edu.tr