Alman Vali’ye Yahudi düşmanlığı davası

Almanya’da yaşayan Yahudi bir vatandaş olan Andreas Neumann, Jena şehri Valisi Albrecht Schröter’e halka Yahudi aleyhtarlığı ve İsrail düşmanlığı propagandası yapmaktan dava açtı.

Dünya
5 Ekim 2015 Pazartesi

Vali Schröter, yaptığı değişik konuşmalarında Suriye iç savaşını ve mülteci krizini İsrail’in çıkardığını, İsrail mallarını boykot etmek gerektiğini söylemişti.

Jerusalem Post gazetesinin Alman Thüringische Landeszeitung gazetesinden aktardığına göre, Neumann dava dilekçesinde, Schröter’in bu konuşmaları ile alenen İsrail ve Yahudi düşmanlığını tahrik ettiğini ve nefret suçu işlediğini belirtti. Neumann mahkemenin suçu sabit görmesi halinde 15.000 Euro tazminat ve Vali’nin Yahudiler-İsrail hakkındaki tüm konuşmalarına yasak getirilmesini talep ediyor. Vali’nin antisemit konuşmalarına Simon Wiesenthal Merkezi Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr Shimon Samuels’ten de tepki geldi.  Samuels, Vali’nin konuşmalarını apaçık antisemitizm olarak niteledi ve  Schröter’in mahkemeye çıkmasının topluma bir uyarı olacağını belirtti.