Fransız şehrinde Nazi bayrağı

Güney Fransa’nın turizm merkezi Nice’de önemli bir kamu binasının cephesinde sarkan dev gamalı haç yoldan geçen yaşlı Fransızları ürküttü.

Dünya
1 Ekim 2015 Perşembe

2. Dünya Savaşı’nın işgal altındaki Fransa’sı görüntülerini bir anda hafızalara getiren bayrak, Joseph Joffo’nun aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ‘Bir Torba Misket’in film setinin dekorundan başka bir şey değildi.

Ancak binayı uzaktan görenler ve yoldan geçen  bazı turistlerin bayrağın bir film setinin parçası olduğunu anlaması zaman aldı.

Nice’i ziyaret eden Fransa’nın Orleans şehrinden 67 yaşındaki  Daniel isimli  turist AFP ajansı mikrofonlarına, bayrağı ilk gördüğünde başından aşağı kaynar sular dökülüyormuş gibi hissetmesine ilk anda mani olamadığını ifade etti.

Bayrağı gören bazı vatandaşlar da resim çekerek yerel gazetelere gönderdiler ve Nazi bayrağının devlet binasının ön cephesinde ne işi olduğunu sordular.

Tepkiler üzerine, Nice Belediyesi gazete ve medyaya yaptığı bir açıklama ile binalarının resmi izinle film şirketinin kullanımına tahsis edildiğini endişe edecek bir durum olmadığını duyurdu.

‘Bir Torba Misket’ isimli film savaş yıllarında Nazilerden kaçan iki genç çocuğun hikayesini anlatıyor.