Duma´da yaralanan Filistinli çocuğa İsraillilerden bağış

İsrailli ırkçılık karşıtı grup Tag Meir, 31 Temmuz’da radikal İsrailli yerleşimcilerin molotoflu saldırısına maruz kalan Filistinli çocuk için 45 bin dolar bağış topladı.

Dünya
30 Eylül 2015 Çarşamba

31 Temmuz’da radikal bir İsrailli yerleşimci grubu, Batı Şeria’daki Duma köyündeki bir eve Molotof kokteyli ile saldırı yapmış, saldırı sonucu evde bulunan ailenin bebeği Ali Devabişe olay sırasında, baba Saad ve anne Riham ise hastanede hayatını kaybetmişti. Ailenin diğer oğlu, 4 yaşındaki Ahmet Devabişe ise İsrail’in Ramat Gan şehri yakınlarındaki Şeba Hastanesinde tedavi altındaydı. İsrailli ırkçılık karşıtı sivil toplum örgütü Tag Meir geçtiğimiz hafta Ahmet’in bakımı için internetten bağış toplama kararı aldı. Headstart internet sitesinde başlayan bağış toplama planı 24 saat içinde 20 bin dolar hedefini aşarak 45 bin dolara ulaştı.

Tag Meir Direktörü Gadi Gvaryahu, bu kadar kısa sürede hedeflerini aşan maddi yardımın gelmesinin İsrail’de aşırı gruplara karşı toplum tabanında önemli bir tepki oluştuğuna işaret ettiğini belirtti.