“Kendini sevdiğin kadar başkalarını da sev”

24 Eylül günü ABD’yi ziyaret eden Papa Francis Temsilciler Meclisi ve Kongre’nin ortak oturumunda kanun koyuculara yaptığı konuşmada adeta Amerika’ya meydan okudu.

Dünya
25 Eylül 2015 Cuma

 Demokratların ayakta alkışladığı konuşmada Papa, dünyanın en güçlü ülkesinin insanlığın hizmetinde olmasını ifade etti ve idam cezasının kaldırılmasından, yüzbinlerce Suriyeli sığınmacıya yuva bulunmasına kadar çeşitli konularda çağrıda bulundu. 

Konuşmasında tüm semavi dinlerin ana prensibi olan “Kendini sevdiğin kadar başkalarını da sev” prensibini dile getiren Papa Francis, dünyadan  fakirliğin kaldırılması için  herkesin elini taşın altına koymasını ve silah ticaretinin durdurulmasını istedi. 

Binlerce Washingtonlunun sokaklara dökülüp, yüzlerce gazetecinin takip ettiği Papa ile selfie çektirdiği tarihi ziyarette, Katolik Hıristiyanlığının en büyük liderinin alçak gönüllülüğü dikkat çekici idi.

Papa, ABD Kongresi'nin resmi yemek davetine katılmak yerine öğle yemeğini Washington kiliseleri tarafından ihtiyaçları karşılanan evsizlerle yedi...