Netanyahu, Putin ile buluştu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu pazartesi günü Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Dünya
21 Eylül 2015 Pazartesi

Görüşmenin ana konusu Rus ordusunun Suriye’deki varlığı ve İsrail’in ülkedeki terörist unsurlara olası bir askeri müdahalesi sırasında iki ülke ordularının uyumu idi. 

Netanyahu ve beraberindeki heyet özellikle Suriye’de teröristlere karşı yapılan operasyonlarda İsrail uçaklarının Rus hava gücü tarafından dost olarak nitelenmesi konusunu gündeme getirdi. 

Görüşmede Netanyahu’nun, “Askeri güçlerimiz arasında herhangi bir yanlış anlamanın meydana gelmesini istemeyiz” şeklindeki ifadesine Putin diplomatik bir şekilde, “Asıl amacımız Suriye’yi savunmak” şeklinde cevap verdi.

Putin sözlerine şöyle devam etti: “Sizlerin endişesini anlıyorum, bu konuyu ayrıntılı bir şekilde konuşmak için buraya geldiğinize çok sevindim.” 

İki lider arasında basına kapalı olarak geçen bölümde asli olarak neler konuşulduğu bilinmemekle birlikte, Yedioth Aharonot gazetesi görüşmenin asıl konusunu, İsrail uçaklarının Hizbullah’tan IŞİD’e teröristlerle mücadelede Rus hava savunma sistemine karşı bağışık olması olarak niteledi.