Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Roş Aşana kutlamaları bu coğrafyanın zenginlikleri arasındadır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Roş Aşana Bayramı nedeniyle kutlama mesajı gönderdiler

Toplum
15 Eylül 2015 Salı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yahudi vatandaşların Roş Aşana bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı. Mesajına, “Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Roş Aşana, Musevi vatandaşlarımıza kutlu olsun” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de herkesin kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmesinin gurur verici bir şey olduğunu belirtti.

“Musevi takvimine göre yılbaşını simgeleyen Roş Aşana’da Musevi vatandaşlarımızın kendi gelenekleri doğrultusunda yaptıkları kutlamaları da bu coğrafyanın zenginlikleri arasında görüyoruz” diyen Erdoğan mesajında, İsrail güvenlik güçlerinin Tapınak Tepesindeki El Aksa Camini kapsayan operasyonunu da kınadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Hahambaşılığa gönderdiği kutlama mesajında, “Toplumumuzun en değerli hasletlerinden olan insan sevgisi, gücünü, farklılıkların huzur ve hürriyet içerisinde birlikte yaşama iradesinden almaktadır. Tarih içerisinde yüzyıllardır her dönemde ülkemizin gelişmesine başarılı hizmetlerde bulunan Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana Bayramı’nı (Musevi Yeni Yılı) tebrik ediyor; sağlık, esenlik ve huzur içinde yeni bir yıl diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Hahambaşı Rav İsak Haleva’ya gönderdiği mesajında Roş Aşana bayramını kutlarken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, kutlamasını telefonla iletti. Bayramı kutlayanlar arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir de yer aldı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Tüm Musevi vatandaşlarımızın Roş Aşana bayramlarını kutlar, sağlık ve barış getirmesini dilerim” mesajını Twitter hesabından paylaşırken, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın mesajı “Shana Tova!” şeklinde oldu.