Ulusal Cephe’den ihraç edilen Le Pen´den yeni oluşum

Kurucusu olduğu Ulusal Cephe (FN) Partisi’nden kızı tarafından ihraç edilen, Fransız aşırı sağcı politikacı Jean-Marie Le Pen, farklı bir siyasi oluşum içinde olduğunu duyurdu

Dünya
7 Eylül 2015 Pazartesi

87 yaşındaki Jean-Marie Le Pen, Ulusal Cephe Partisi Başkanı Marine Le Pen’in, aralık ayında gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili olarak parti toplantısı yaptığı Marsilya’da, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Marine Le Pen’in partililere konuşması sürerken, birkaç kilometre uzaktaki bir restoranda, babası yaklaşık 300 destekçisi ile bir toplantı düzenledi.

Jean-Marie Le Pen, ‘Mavi, Beyaz ve Kırmızı’ ismiyle başlatmak istediği hareketi duyururken Ulusal Cephe üyesi olmayanları ve kendisine hâlâ sadık olanları birleştirmeyi amaçladığını açıkladı. Le Pen, “Birleşmeyi öneriyorum. Mavi, Beyaz ve Kırmızı’da, yetim olmayacaksınız. Onlara ait olmadan Ulusal Cephe ile aynı şekilde harekete geçmeyi öneriyorum" dedi. Jean-Marie Le Pen, "Ulusal Cephe ve Marine Le Pen, bizim hareketimizi reddedemeyecektir” yorumunu yaptı.

Ancak kızı Marine Le Pen, babası ile aynı görüşte değil. Marine Le Pen "Jean-Marie Le Pen istediği tüm partileri, hareketleri oluşturabilir. Aylardır sözler veriyor. Ancak Ulusal Cephe içerisinde herhangi bir oluşum yok” açıklamasını yaptı.

Irkçı söylemleri nedeniyle kızıyla beş ay süresince yürüttüğü aile kavgasının ardından geçtiğimiz ay Jean-Marie Le Pen’in Ulusal Cephe üyeliği, partinin yürütme komitesi tarafından sonlandırılmıştı.