Sığınmacılar için ada arıyor

Mısırlı milyarder Naguib Sawiris, İtalya ve Yunanistan’a çağrıda bulunarak Ortadoğu’da iç savaşlardan kaçan mülteciler için kendisine bir ada satmalarını istedi.

Dünya
7 Eylül 2015 Pazartesi

CNN International kanalının ‘bölgenin en zengin işadamlarından biri’ olarak nitelendirdiği Sawiris, 100-200 bin kişinin yaşayabileceği adaya isim bile bulmuş: Ümit Adası.

Yunanistan ve İtalya’nın boş olarak birçok adası olduğunu belirten işadamı, adaya gelecek mültecilerin kendi evlerini, bir otel ve ona bağlı bir marina kompleksi  inşa etmeleri için tüm finansmanı üstleneceğini belirtiyor.  İşadamı söz konusu otel ve marinanın sağlayacağı gelirle de mültecilerin refah içinde yaşayabileceğini söyledi.

CNN’e konuşan telekomünikasyon şirketi Orascom TMT’nin CEO’su tek istediğinin böyle bir adanın teklif edilmesi ve iskan izni olduğunu, kurulacak yerleşimin, okulu, hastanesi üniversitesi  olacağını, tüm lojistik ihtiyaçlarının da finanse edileceğini belirtti.

Mısır’ın en zenginlerinden olan Sawiris, kardeşi ile birlikte  ülkenin  en büyük inşaat ve haberleşme firmasının da sahibi.