Eylül’ü Seviyorum Ajanda’m

Eylül ayına bayılıyorum! Belki de doğum günüm Eylül’de olduğu içindir, kim bilir? Hem yaz gibi, hem değil. Gündüz sıcacık güneşten kavruluyor insan, akşamüstleri serin – ohhh, bir nefes alabiliyorsunuz. Hem açık hava konserleri devam ediyor, hem de gece yatarken, üzerinize yorganınızı çekme ihtiyacını hissediyorsunuz. Hepsi bir arada yani…

Aylin YENGİN Yaşam
2 Eylül 2015 Çarşamba

Nereye Gidelim?

Kasa Roof Lounge Karaköy’ün birer birer açılan yenileri arasında göze çarpıyor. Vault Karaköy The House Hotel’in çatısında yer alan Kasa Roof Lounge tarihi yarımadanın olağanüstü görkemi ile Karaköy’ün kendine has bohemliğini bir arada sunuyor. Kasa Roof Lounge, ismini Vault Karaköy’ün binasından alıyor. SALT Galata binası gibi eski bir Osmanlı dönemi banka binası olan Vault Karaköy toplantı odalarına dönüştürülen kasa odalarıyla ünlü. Mekân misafirlerine günün yorgunluğunu atma fırsatı veriyor. İş çıkışı arkadaşlarınızla gidip muhteşem manzara eşliğiyle birkaç kadeh içip haftanın ya da rahatça sohbet edebileceğiniz bir mekân. Köşedeki koltuğa oturup gün batımının keyfini çıkarın ya da bir akşam yemeği restoranından çok mutfağının ustası olan Volkan Çengel’in harika atıştırmalıklarını içkilerinizle birlikte tadın. Prosecco eşliğinde Somonlu Bruschetta ve Şefin Kaşık Mezeleri mükemmel. Mekânın tek kusuru otel misafirlerine rahatsızlık vermemek için partinizi gece 12’de sonlandırmak zorunda olmanız. 

 

Ne Okuyalım?

Harika bir kitap, elimden bıraka-madım… O kadar rahat okunuyor ki, bir sonraki sayfayı merak etmekten, iki günde bitiriyorsunuz. Olağanüstü gözlemci bir bakışla ve okuru düşündürüp gülümsetecek, bir solukta okunacak yaz romanı... Kandemir Konduk’un kaleme almış olduğu ve Remzi Kitabevi’nden ilk kez 2013’te piyasaya çıkmış, sonra yeni yeni baskıları yapılmış olan “Sahilde Buluşalım”, Fellini’nin Amarcord filmini çağrıştıran esprili anlatım diliyle yazılmış bir kitap... Sahille ilk kez buluşan bir kırsal kesim ailesi ve kocasını sevmeyen bir kadının sekiz yaşındaki oğluyla birlikte yaşadığı değişim... Kimine göre güneş, deniz, içki, müzik, dans, cinsellik sarmalında geçen sahil yaşamı... İlişkilere, aşka, evliliğe, inançlara, yaşama ilişkin çelişkiler... Okuyun, pişman olmayacaksınız.

www.remzi.com.tr/kitap/sahilde-bulusalim


Nerede Kalalım?

Yaz bitmeden, ufak bir kaçamak fena olmaz. Ege’nin el değmemiş köşesi Bozburun’un temiz denizini, doğal güzelliklerini incelikli bir hizmet anlayışı ile misafirlerine sunmayı hedefleyen iş dünyasının tanınmış ve başarılı isimlerinden Mehmet Nane, Avi Alkaş, Nihat Özdemir, Loni Hananel ve Dr. Nesim De Eskinazis’in hayata geçirdikleri Bozburun, Marmaris’teki Miamai Butik Otel böyle bir kısa tatil için ideal. Miamai Butik Otel rafine ve yalın bir zevki yansıtan minimalist bir tarzda, denizden yükselen yamaçta, tek bir ağaç bile kesilmeden her biri bağımsız girişli ve ayrı manzaraya sahip tek katlı bağımsız yapılar olarak tasarlandı. Bahçedeki çam, okaliptüs, incir, badem, dut ve mandalina ağaçları, denizden bakıldığında odaları yeşilliklerin içinde saklayarak gölgeli bir yaşam alanı oluştururken misafirlerin doğanın saf güzelliklerine odaklanarak pastoral bir keyfin kahramanları olmasına izin veriyor. Akdeniz ve Ege mutfağının sağlıklı lezzetlerini moleküler mutfak sanatlarıyla birleştiren Miamai Butik Otel’in lezzetli yemeklerini tecrübeli şef Ramazan Bilgi hazırlıyor. Miamai Butik Otel, romantik bir balayı mekânı olarak her yaştan çiftleri ağırlıyor. Aynı zamanda gündelik hayata gerçek bir ara verip, kalabalıktan uzak konforlu bir tatil yapmak isteyen zevk sahibi seyahat tutkunlarına da hitap ediyor. Bozburun’un muhteşem tabiatına yakışan kaliteli bir servisle beraber iyi yeme-içme, konforlu konaklama, wellness ve özenle seçilmiş müzikleri ile fark yaratıyor.


Nereye Uğrayalım?

Çağdaş sanatın yeni buluşma mekânı Zorlu Performans Sanatları Merkezi, bu yıl ilk kez İstanbul Bienali ile eş zamanlı gerçekleştirilecek iki paralel etkinliğe, artnivo.com işbirliğiyle imza atıyor. 6 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında (özel açılışı 5 Eylül 2015) sergilenecek bu iki projeden biri Zorlu PSM için özel olarak üretilen ‘site specific/mekâna özel’ bir enstalasyonken, diğeri ise izleyiciye deneyim yaşatmayı hedefleyen enstalasyon, performans ve farklı disiplinlerin bir araya gelmesinden oluşan bir proje. Sisin önce görülebilen sonra yoğunlaşarak tende hissedilebilen bir nesneye dönüştüğü ‘Süblim’ enstalasyonu ve 10 ayrı sanatçının farklı medyumları kullanarak oluşturdukları, izleyiciye deneyim yaşatmayı amaçlayan işlerinden oluşan ‘40 metre // 4 duvar // 8 küp’ projesi, İstanbul Bienali boyunca Zorlu PSM’de izlenebilecek. İsmail Eğler, Nezih Vargeloğlu, Nil Aynalı Eğler ve Elif Tekir’den oluşan sanat inisiyatifi, Yoğunluk, ‘Süblim’ adını taşıyan ‘site-specific/mekâna özel’ işlerini Zorlu PSM’nin ön cephesinde gerçekleştiriyorlar. Özgün nitelikleri olan mekânları araştırarak bu mekânlara özgü sanat işleri üretmeleri ve suya yükledikleri derin anlamla tanınan sanatçı grubu, Süblim’de yine suyun farklı hallerini kullanıyor. İlk anda sis duvarı olarak izleyicinin karşısına çıkan Süblim, yoğunlaşıp tene değen su zerreciklerine dönüşerek izleyiciyi farklı bir deneyimle karşı karşıya bırakıyor. Artnivo.com işbirliğiyle hayata geçirilen yerleştirme, 6 Eylül tarihinden itibaren 1 Kasım’a kadar pazartesi-cuma günleri 10.00-19.00; hafta sonları ise 10.00-14.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. ‘40 metre//4 duvar // 8 küp’,  10 farklı sanatçının, sekiz küp içinde yer alan çalışmalarını bir araya getiriyor. Artnivo.com sanatçıları Refik Anadol, Serenay Şahin, Leyla Emadi, Can Akgümüş, Selin Balcı, Gülhatun Yıldırım, Ali Şentürk, Burak Dak, Erdal İnci ve Sibel Diker’in özgün ve birbirlerinden bağımsız anlatımlarını içeren sekiz ayrı küp, mekâna özgü olarak oluşturuldu. Galeri alanına yerleştirilen küplerin her biri klasik bir sergileme alanı olan ‘beyaz küp’ olmaktan çıkarak bağımsız birer projeye dönüşüyor. ‘40 metre // 4 duvar // 8 küp’ 6 Eylül’den itibaren Bienal boyunca her gün 10.00-21.00 saatleri arasında izlenebilecek.


Ne Takalım?

Çiçeklerle tasarım ürünleri birleştiren Bee Design and Flower Shop, bu kez hem kurutulmuş hem de canlı bitkilerden tasarladığı saç taraklarıyla saçlara mutluluk serpiştiriyor. Saç tarağınızı sınırsız kullanım için kurutulmuş bitkilerden sipariş edebileceğiniz gibi düğün, doğum günü, nişan gibi özel günler için de canlı çiçeklerden bir saç tarağı isteyebilirsiniz. Her bir saç tarağı Bee Design and Flower Shop’un atölyesinde kişiye özel olarak tasarlanıyor. Özellikle son dönemde düğün ya da mezuniyet gibi özel günlerde sımsıkı topuzlardan uzaklaşılıp saçlar daha doğal bırakılmakta. Bee Design and Flower Shop’un saç taraklarıyla siz de davet stilinize daha sevimli ve doğal bir hava katabilirsiniz. Ya da gündelik stilinizde de bu saç taraklarını kullanabilirsiniz. Bir jean, beyaz bir tişört ve saçınızda Bee Design and Flower Shop’un kurutulmuş bitkilerden tasarlanan taraklarından biriyle doğal, farklı ve şık bir tarz yakalamaya ne dersiniz?


Ne Dinleyelim?

Tarkan konserine bilet alamadım, yetişemedim, ne yapacağım şimdi diye üzülüyorsanız, hiç merak etmeyin, gelen aşırı talep üzerine Konser serisi 13 Eylül 2015 tarihine kadar uzatıldı. Megastar Tarkan, her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Yılın “Tarkan Zamanı”! Harbiye Açıkhava’da “Tarkan Zamanı” için geri sayım başladı.

Megastar Tarkan; 26, 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde başlayan konserleri her zamanki gibi aşırı yoğun bir ilgi görünce, yeni konser tarihleri eklemek zorunda kaldı. Her yıl heyecanla beklenen ve her biri birbirinden coşkuyla geçen geleneksel Açıkhava konserleri kapsamında yaz sonu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan Megastar Tarkan; 26 Ağustos’ta başladığı konser serisini 13 Eylül’e kadar sürdürüyor. Bu son tarihler de dolmaya başladı, acele etmenizde yarar var. Biletler Biletix’te!