Adalar Sokak Festivali ile renkleniyor

Bu sene 1-6 Eylül tarihleri arasında adalarda yapılmak üzere ‘Adalar Sokak Festivali’ adı altında bir etkinlik düzenleniyor.

Toplum
2 Eylül 2015 Çarşamba

İstanbul Adaları’nın sokakları festivalle şenleniyor. 1 Eylül Barış Günü’nde başlayan Adalar Sokak Festivali’nde konserler, atölyeler, panellerle adaların kaçak yapılaşma, yanlış turizm politikaları gibi sorunlarına dikkat çekiliyor.

İstanbul Adaları’nın kentsel, çevresel, ekolojik ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekmek, adaları sanatla donatmak, çeşitli etkinliklerde buluşup tanışmak, hep birlikte barış içinde yaşamaya devam etmek, kalıcı sanat eserleri bırakmak için her sene 1-6 Eylül tarihleri arasında adalarda yapılmak üzere ‘Adalar Sokak Festivali’ adı altında bir etkinlik düzenleniyor.

Burgazada Kültür ve Kalkınma Derneği’nin desteği ile düzenlenen ve gönüllülük temelinde yürütülen etkinlikte sanatçılar, uzmanlar, bilim adamları, ada severler, adalılar; çalışmaları, performansları ve söyleşileri ile yer alıyorlar. Adaların sorunlarına dikkat çekmek, iyileştirme ve güzelleştirme için somut öneriler ortaya çıkarmak ve bunları paylaşmak amacıyla gerçekleşen festival kapsamında ada sokaklarında, meydanlarında birçok etkinlik yer alıyor. Festivalin Fotoğraf konusu ‘Adalarda Çirkin Kadrajlar’ olarak belirlendi. Fotoğraf, Film ve Gezi Derneği fotoğraf sanatçıları temmuz ayından itibaren tüm adalarda bu tema doğrultusunda çalıştılar ve fotoğraflarını Heybeliada’da sergiliyorlar. Festivalin ilginç etkinliklerinden biri ise Ada Düşü Mektupları. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın bu yılki sahibi olan Bora Abdo da Sait Faik Müzesi’nde ‘Burgazadası ve Sait Faik’ konulu bir söyleşi yapacak. Altı gün boyunca Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da devam edecek tüm etkinlikler ücretsiz olacak.