Yahudi öğrenci birliği Müslüman öğrenciyi başkan olarak seçti

Sol görüşü ve İsrail’e olan desteğiyle bilinen J Street (Yahudi Sokağı) örgütü öğrenci birliği, kendine başkan olarak Pakistan asıllı Müslüman öğrenci Amna Faruki’yi seçti.

Dünya
21 Ağustos 2015 Cuma

J Street’in yaz dönemi ulusal öğrenci birliği toplantısı Washington’da geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Dört gün süren toplantıya  ABD’nin dört bir yanındaki üniversitelerden 120 öğrenci lideri katıldı.

Toplantıda yapılan oylamada Pakistanlı Müslüman öğrenci Faruki yaklaşık 75 ABD üniversitesinde 4000 öğrenciyi temsil eden J Street’in ‘Öğrenci Birlikleri Başkanı’ olarak seçildi.

 

Dindar Müslüman bir aileden gelen ve Maryland’da büyümüş olan Faruki basına yaptığı açıklamada konuyu Filistin-İsrail sorununa getirdi ve bu çatışmanın her zaman kendisini derinden etkilediğini belirtti.

Filistin-İsrail çatışmasında İsrail’i desteklemediğini ancak her iki tarafı da anlamaya çalıştığını ve bu çatışmayı bitirmek isteyen tarafta olduğunu söyleyen Faruki, Üniversitede İsrail’in tarihini araştırdıktan sonra Ziyonizme hayran olmamanın imkansız olduğunu belirtti.

Faruki, Ziyonizmi; kendi halkına, geleceğine sahip çıkma olarak niteliyor ve bu durumda kendi geleceğine sahip çıkmak isteyen bir felsefeye de saygı duymak gerektiğini belirtiyor.