Amerikalı Yahudiler güvenlik alarmında

Usame Bin Ladin’in oğlunun Amerikalı Yahudilere saldırı çağrısı yapmasının ardından ABD’deki Yahudi kuruluşları alarma geçti.

Dünya
20 Ağustos 2015 Perşembe

ABD’deki Yahudi kuruluşlarının güvenliği için kurulan Güvenli Toplum Ağı (The Secure Community Network, SCN) yayınladığı bültende Usame Bin Ladin’in oğlu Hamza Bin Ladin’in yakın zamanda yayınladığı bildiriye yer verdi.

Hamza Bin Ladin’in yayınladığı sesli mesajda Amerikalı Yahudiler ve kurumlarına global olarak saldırı çağrısı yaptığı, ayrıca Washington, Londra, Paris ve Tel-Aviv’e saldırılmasını istediğini duyurdu.

Kuzey Amerika Yahudi Toplum Kuruluşları Federasyonu ve Büyük Amerikan Yahudi Organizasyonları Başkanları Grubu’nun kurduğu güvenlik birimi olan SCN, söz konusu sesli mesajın gerçek olduğunu güvenilir kaynaklardan doğruladığını ve asıl mesajın 15 Haziran öncesinde kaydedildiğini bildirdi.

Saldırı çağrısı ile ilgili olarak SCN henüz önemli bir saldırı planı istihbaratı almadıklarını belirtirken öte yandan herhangi bir örgütten bağımsız olarak hareket eden birey veya ufak hücrelerin yakın zamanda ABD’de Texas Garland’da ve Tennessee Chattanooga’daki yaptıkları saldırılara dikkat çekti.