Likud’un şahini Danon, BM elçisi olarak ‘iki devlet vizyonunu’ savunacağına söz verdi

Dünya
19 Ağustos 2015 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Likud partisinin sert görüşlü üyesi Danny Danon’u ülkenin BM temsilcisi olarak seçmesi tepkilere neden oldu. Kararın özellikle muhalefet tarafından eleştirilmesi üzerine Danny Danon bir açıklama yaparak Başbakan Netanyahu’nun iki devlet vizyonunu dürüstçe temsil edeceğine söz verdi.

Danon, “Başbakan ve Dışişleri Bakanı tarafından İsrail’i temsil etmek için seçilmiş olmaktan onur duyuyorum.  Bugün, her zamankinden de fazla, halka hizmet verdiğim ve bunun getirdiği sorumlulukları aldığım bu görevime karşı daha büyük bir heyecan ve minnettarlık duyuyorum” şeklinde konuştu.

İsrail-Filistin sorununa karşı iki devletli çözümüne bugüne kadar ısrarla karşı çıkmış olan Danon, bu görüşlerini bir kenara koyup Netanyahu’nun görüşlerini savunacağını vurguladı. Danon, “İsrail’in BM temsilcisi olarak, Başbakan’ın güvenlik ve barış politikasını ve pozisyonlarını, İran’ın nükleer silah geliştirmemesi için Başbakan’ın uzun yıllarca verdiği gayreti ve onun iki uluslu - iki milletli vizyonunu, askerden temizlenmiş ve Yahudi devletini tanıyan bir Filistin ülkesi görüşünü temsil edeceğim” dedi.