Avcılar’da sokak müzisyenlerine ‘Yahudi’ diye saldırıldı

İstanbul Avcılar´da sokak müzisyenliği yapan Grup Mektup´un üyeleri saldırıya uğradı.

Toplum
17 Ağustos 2015 Pazartesi

CNN Türk’e göre, saldırganları yakındaki bir caminin imamı, "Bunlar Yahudi marşları çalıyor, durdurun" şeklinde  tahrik etti.

Olay Avcılar ilçesinin  Havuz Meydanında yaşandı. Grup Mektup üyelerinin çoğu zaman müzik yaptığı meydana gelen bir grup müzisyenlere saldırdı.

İddiaya göre,  sokak müzisyenlerinin müzik yaptığı yerin az ilerisinde caminin imamının müzik grubu aleyhinde "Bunlar Yahudi marşları çalıyor, durdurun bunu" şeklinde sözler sarf etmesi olaya neden oldu.

Saldırıya tanık olan E.O. olayı şöyle anlattı: 

"Sokak müzisyenlerinin müzik yaptığı yerin az ilerisinde bir cami var. Camidekilerin bu müzik grubundan rahatsızlık duyduklarını daha önce duymuştum. Ben onlarla konuştuğumda 'Bizi buradan kovmaya çalışıyorlar' demişlerdi. Geçen cumartesi akşam saatlerinde imam, 'Burada Yahudi marşları çalıyor. Bunu durdurun' diye konuşmuş. Bu sözlerden sonra bir adam ve iki çocuk yanlarındaki pitbull cinsi köpeklerle sokak müzisyenliği yapan gençlere saldırdı. Saldırgan müzik grubu üyelerine 'Ben Müslümanım. Senden hesap soracağım' diye tehdit etti. Saldırganların sözleri üzerine çevrede bulunanlar da provoke oldu ve çocukları oradan kovmaya çalıştı. Grup üyeleri camiye sığınmak zorunda kaldı. Daha sonra polis, zabıta geldi. Onlar da çocukları 'daha fazla provoke olmayın' diye uyarırken bir yandan da gençleri kovmaya çalıştı.“