“Türkiye’nin ihtiyacı olan son şey siyasi belirsizlik”

Hiçbir ekonomi dünyadan bağımsız değil, Financial Times Türkiye’de oluşan hükümet bunalımına sayfalarında önemli bir yer verdi.

Toplum
14 Ağustos 2015 Cuma

Gazete AKP ile CHP’nin özellikle eğitim ve dış siyaset konularında anlaşamadıklarını yazdı.

Dünyanın en prestijli İngiliz ekonomi gazetesi, Türkiye için olası senaryolarla ilgili olarak uzmanları konuşturdu. 

Londra'daki Teneo Intelligence uzmanlarından Wolfango Piccoli, bir koalisyon oluşturulmasının zor olduğunu söyledi. Ancak dışardan destekli  MHP - AKP hükümetinin hala mümkün olduğunu kaydeden Piccoli, sonbaharda bir erken seçimin yüksek olasılık olduğunu belirtmekten de kaçınmadı. 

Erken seçim seçeneğini  büyük bir kumar olarak niteleyen Piccoli, kamuoyu yoklamalarına göre AKP'nin oylarının seçimlerde aldığı yüzde 41 oy oranından sadece biraz daha yüksek olduğunu hatırlattı. 

ABD German Marshall Fund Ankara Ofisi Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ise PKK ile güvenlik güçleri arasında haftalardır süren çatışmalara dikkat çekerek, Türkiye'nin ihtiyacı olan son şeyin siyasi belirsizlik olduğunu söyledi.

Ünlühisarcıklı, "PKK tehdidi Türkiye'de kalıcı bir hükümet olana dek sürecek. Şiddeti kontrol altına alabilmek için bir anlaşmaya varılması lazım ve seçim döneminde bir anlaşmaya varılması mümkün değil" şeklinde konuştu.