TZİPİ LİVNİ: “Düşmanın Amerika değil İran olduğunu unutmayalım”

İsrail’in Siyonist Birliği (Zionist Union) Partisi milletvekili Tzipi Livni, katıldığı kültürel bir etkinlikte yaptığı açıklamada İsrail’in artık İran Anlaşması’nı ‘olan oldu olarak’ görmesi ve üstesinden gelmeyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya
12 Ağustos 2015 Çarşamba

Livni konuşmasında, “Düşmanın Amerika değil İran olduğunu unutmamalıyız. Anlaşmanın içeriği konusunda müdahele etme şansımızı kaybettik, ancak sonuçlarını düzeltme şansını da kaybetmemeliyiz” dedi.

Livni İsrail’in anlaşmaya muhalif konumunu açıkça korumaya ve görüşlerini ifade etmeye devam ederken, aynı zamanda gerçeği kabul etmesi gerektiğini belirtti. “Olan oldu, bunu kabul etmek lazım. ABD’nin yanısıra dünya  güçleri de anlaşmanın şartlarını yerine getirmeye başladı. Tahran’a para ve silah gönderimi başladı.”

“İsrail’in bu yeni gerçeğe kendini uygun biçimde hazırlaması, her tür senaryoya hazırlıklı olması gerekiyor. Bu senaryolar içinde ABD Senatosu’nun anlaşmayı onaylaması ya da reddetmesi de var. İsrail’in sınırında bulunan, terörist faaliyetleri olan, nükleer güce sahip, anlaşma sayesinde desteğe ve meşruiyete sahip olan bir ülkenin karşısında kendi güvenliğini ve diplomatik menfaatlerini düşünmesi gerekiyor. Ayrıca ABD’den güvence talep edip, bölgede gerekli ittifakları kurması da önemli.”