İstanbul’da terör saldırıları

Teröristler Sultanbeyli Karakolu ve ABD Konsolosluğuna saldırdılar

Toplum
10 Ağustos 2015 Pazartesi

İstanbul Sultanbeyli’deki  polis karakoluna dün gece saat 1.00 saatlerinde bombalı araçla  saldıran teröristler üçü polis toplam 10 kişiyi yaraladı.  Bazı sivil yaralıların o anda karakolda olan kişiler olduğu bildirildi.

Sabah saatlerinde ise saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.  Açılan ateş sonucu yoldan geçen bir vatandaş hafif yaralandı.

Ateşe anında karşılık veren emniyet güçleri ile teröristler arasındaki çatışma uzun bir süre devam etti.

Karakolun bulunduğu Petrol Yolu Caddesine  çok kısa bir sürede intikal eden özel kuvvetlerin bölgeyi güven altına alması saatler sürdü.

Bir polisin şehit olduğu  çatışma sonucu iki saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi, park halindeki araç ve çevre binalarda da maddi hasar oluştu. 

 

ABD Konsolosluğuna da saldırdılar 

Öte yandan Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na  da sabah saatlerinde  kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Sabah saatlerinde ABD'nin İstinye'deki konsolosluğuna yönelik ateş açıldı. Saldırıyı biri kadın iki kişi gerçekleştirdi.  Saldırganlardan kadın olanı yaralı olarak konsolosluğa yakın bir eve girdi ve bu evde yakalandı. 

Polis bölgede elinde uzun menzilli silah bulunan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganların yanında bulunan şüpheli bir paket ise bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

Saldırı sonrası konsolosluğa bomba imha ve inceleme ekipleri sevk edilirken polis bölgede kaçan saldırganı yakalamak için insan avı başlattı.

Halen konsolosluk çevresinde herhangi bir bomba ihtimaline karşı çok sayıda ambulans da bekletiliyor.