Natalie Portman antisemitizmden endişeli

Kudüs doğumlu dünyaca ünlü yıldız Natalie Portman, Marie Claire dergisine verdiği röportajında Paris’te artan antisemitizmden dolayı endişeli olduğunu söyledi.

Dünya
7 Ağustos 2015 Cuma

Bir süredir kocası Paris Opera Balesi Direktörü Benjamin Miliped ile Fransa’da yaşayan Portman nefretin çeşitli formlarda insanların karşısına çıktığını belirtti.

Portman, Antisemitizm ve nefret suçlarına karşı tepkili olmanın sadece toplumsal bir sorumluluk olmadığını, aynı zamanda bir empati duyma meselesi olduğuna işaret ediyor.

Portman şöyle konuştu: “Nefret ve antisemitizm dünyada her yerde var, bunun bilincinde olmak çok önemli. Nefret ve ırkçılıkla karşı karşıya gelen ve bundan dolayı ezilen insanları anlamak, empati kurmak çok önemli.” 

Portman, ırkçılık konusunda yaptığı açıklamalarla her zaman  dikkat çeken bir kişilik. 

Ünlü yıldız geçtiğimiz mayıs ayında Hollywood Reporter dergisi ile röportajında, “Paris’te bir Yahudi olarak antisemitizmden endişeli misiniz?” sorusuna şöyle cevap vermişti: “Evet endişeliyim, ancak bu ülkede eğer siyahi olsaydım da endişe duyardım, ya da Müslüman olsaydım sadece bu ülkede değil, dünyanın birçok yerinde endişe duyardım.”

Portman  daha henüz 11 yaşında bir çocuk iken ‘Leon: Profesyonel’ adlı filmle meşhur olmuştu.