Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın Büyükada ziyareti

Hahambaşı Rav İsak Haleva her sene olduğu gibi bu yıl da Tişa BeAv sonrası, Tu BeAv’ı takiben Vaethanan Peraşasının okunduğu hafta Büyükada Sinagogu’nu ziyaret etti.

Toplum
3 Ağustos 2015 Pazartesi

Hesed Le Avraam Sinagogu olarak da bilinen Büyükada Sinagogu’nda cuma ve cumartesi günlerinde hahambaşının katılımı ile Büyükadalı yahidlerden geniş bir katılım oldu. Cuma akşamı şabat duasında çocuklardan oluşturulan Hesed Le Avraam Sinagogu Çocuk Korosu Lecha Dodi şarkısını hep birlikte okudular. Büyükada Sinagogu Haham Akaali Rav Selim Eskenazi, Bet Din üyeleri, Aşkenaz Cemaati Başkanı Av. Benyamin Poluman ve yahidlerin katılımı ile cuma akşamı yemeği yenildi.

Cumartesi günü Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Adalar İlçe Emniyet yetkilileri, Büyükada Anadolu Kulübü Müdürü, Adalar İlçe Savcısı, geçmiş dönem Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Aşkenaz Cemaati Başkanı Av. Benyamin Poluman, Cemaat Başkan Vekili Jozef Nassi, Uygulamacı Başkan Yardımcısı Moris Levi, Neve Şalom Sinagogu Vakfı Başkanı Daryo Katalan, Kuzguncuk Cemaati Başkanı Beto Adato, cemaat yöneticileri ve yahidler cumartesi dualarını birlikte oldular.

Hahambaşı Rav İsak Haleva, ‘On Emir ve Sevgi’ hakkında bir konuşma yaptı. Ardından Belediye Başkanı adalardaki güzel birliktelikten bahsetti. Musaf duası Büyükada’yı ziyaret eden Rabi Moşe Palaçi tarafından okudu. Katılımcılar dua sonrası Şabat Seudası’na katıldılar.