Yahudi ve Müslüman din adamları terörü kınadı

İsrail’in Şeba Tıp Merkezine gelen haham ve imamlar terör saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Filistinli çocuğu ziyaret etti ve sağlığına kavuşması için dualar okudu.

Dünya
4 Ağustos 2015 Salı

Yahudi radikaller tarafından  ailesi ile birlikte evi yakılan çocuğun sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Saldırı sırasında ailenin 18 aylık bebeği yanarak ölmüştü. 

Hastaneye gelen hahamlardan Rav Michael Melchior din adına cinayet işlemenin kabul edilemez olduğunu ve çifte günah olduğunu belirtti.  Rav Melchior şöyle konuştu: “Eğer bu dünyada bir bebek canlı canlı yakılıyorsa tüm insanlık bunu kınamalıdır, çünkü hepimiz inancımız ne olursa olsun Tanrı’nın imajından yaratılmış kullarız. Daha geçtiğimiz cumartesi günü okuduğumuz Tevrat metninde Tanrı’nın ‘Öldürmeyeceksin’ emrini okuduk. Birinin hayatına kıymak çok büyük bir günah iken bunu din adına yapmak çifte günahtır.” 

Hastaneye gelen Müslüman din adamlarından Şeyh Abdullah Derviş de terörü nereden gelirse gelsin, inancı ne olursa olsun insan olan herkesin kınaması gerektiğini belirtti. Şeyh Derviş hahamlara yönelik konuşmasında  şöyle konuştu:

“Buraya gelmeniz beni çok mutlu etti. Terörü nereden gelirse gelsin protesto edeceğinizi biliyordum ve öyle de oldu.   İsrail milliyetçiliğini terk edin demiyorum ancak teröre karşı ortak tutum almamız çok önemli. Müslüman-Yahudi din adamları dayanışmamızı korumalıyız. Sizler ve bizler dinlerimiz  arasında barışı uzun yıllar önce sağladık ancak iki halk arasında barış henüz sağlanmadı.