Yahudi dindar radikal tarafından bıçaklanan 16 yaşındaki kız öldü

Geçtiğimiz perşembe günü Kudüs’te eşcinsellerin düzenlediği yürüyüşte Yahudi dindar bir radikal tarafından bıçaklanan 16 yaşındaki Şira Banki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Dünya
3 Ağustos 2015 Pazartesi

Eşcinseller ve onlara destek verenlerin düzenlediği sokak yürüyüşüne katılanların arasına elinde bıçak ile dalan Yishai Shlissel adlı radikal görüşlü  saldırgan altı kişiyi bıçaklamıştı.

Olay sonrası derhal polis tarafından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Shlissel, 10 yıl evvel yine eşcinsellerin yaptığı bir yürüyüşte üç kişiyi bıçaklamıştı.

Shlissel üç kişiyi yaralamaktan 10 yıl hapis cezası almış ve yeni serbest kalmıştı.

Katilin aynı suçtan sabıkalı olması, Kudüs’te eşcinsellere destek veren JOHPT(Jerusalem Open House for Pride and Tolerance), sosyal yardım kuruluşu tarafından tepki ile karşılandı.

Kuruluşun basına yaptığı açıklamada Banki’yi öldüren bıçağın toplumun bazı radikal kesimleri tarafından yıllardır bilendiği ifadesi yer aldı.

Polis ihbar  üzerine bir hahamın karısını Shlissel’i azmettirmekten tutukladı. Haham ve eşi ilk ifadelerinde katilin planları hakkında herhangi bir bilgileri olmadığını iddia etti.

Olay üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu, Banki ailesine taziyetlerini belirtti ve yazılı  bir açıklama yayınladı. Netanyahu şöyle yazdı: “Korkunç bir katilin İsrail toplumunun özgürlükçü değer yargılarını tehdit etmesine asla izin vermeyeceğiz.

 Toplumumuza nefret ve ayrılıkçılık getiren her tür eylemi kınıyoruz.

Eylemi yapan kişi adaletin önünde hesap verecektir. Şira bu ülkede herkesin istediği gibi özgür yaşaması için yapılan bir yürüyüşte cesurca,  en basit insan haklarına destek verdiği için katledilmiştir.”