İsrail’den terör karşıtı özel yasa

İsrail hükümeti, Yahudi radikallerin Batı Şeria Duma’da iki evi kundaklaması, Filistinli bir bebeğin ölümü ve aile fertlerinin ağır yaralanması ile sonuçlanan terör alayı sonrası özel anti-terör yasası çıkarmaya hazırlanıyor.

Dünya
3 Ağustos 2015 Pazartesi

Yedioth Aharonot gazetesi söz konusu haberinin manşetinde “İsrail Güvenlik Kabinesi Yahudi teröristlere karşı yeni tedbirler alıyor” şeklinde bir ifade kullandı.

Buna göre güvenlik güçleri şüphelendiği ve radikal davranışları ile bilinen  bir kişinin gözaltı süresini hakim izni ile uzatabilecek.

 İsrail hükümeti, İsrail Meclisi Kneset’te Yahudi teröristleri de kapsayan özel bir yasanın çıkarılması için çalışacağını açıkladı.

Özel yasanın çıkarılması konusunda hazırlanacak yasa teklifi için Savunma Bakanı Moşe Ya’alon’un liderliğinde bir kurulun tavsiyeleri esas alınacak.

Söz konusu kurulda kamu güvenliğinden sorumlu Bakan Gilad Erdan ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked de üye olarak  yer alacak.

Öte yandan İsrail Adalet Bakanlığı, hükümete yazdığı resmi bir yazı ile Yahudi radikallerin Araplara karşı tüm şiddet içeren eylemlerinin terörizm olarak değerlendirilmesini tavsiye etti.