Tunceli’de yedi bölge Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi

Son zamanlarda artan terör eylemlerinin Tunceli’de hayatı sosyal ve ekonomik olarak olumsuz etkilemesi sonucu şehir sınırlarındaki toplam 14 bölge ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi.

Toplum
3 Ağustos 2015 Pazartesi

Buna göre il merkezinde yedi bölge, Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde ikişer bölge, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ilçelerinde ise birer bölge ordunun yakın kontrolünde olacak.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, özel güvenlik bölgesi ilan edilen 14 bölgeye 4-19 Ağustos tarihleri arasında sivillerin hiç bir şekilde girmemesi istendi.

Valiliğin açıklaması şöyle:  “Tunceli ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Tunceli Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.”